Pizza Manufaktura (Budapest)

Hangulat: Ahhoz pont megfelel, hogy beugorjunk egy gyors pizzára, ennél többet nem tud és nem is akar.

Szerviz: Kartonpapíros hely, a személyzettel kapcsolatban elég vegyesek a tapasztalataim.

Ár: Belvároshoz képest egész jó.

Ár/érték: Jó.

Visszamennék: Igen.

Weboldal: facebook


Nincs sok férőhely, a többség elvitelre kéri a pizzát (ami szerintem a legrosszabb dolog, ami egy pizzával történhet). A beltér laza, kellemes, bár a bárszékeket nem szoktam szeretni, ez a hely nem arra született, hogy órákig üldögéljünk egy komplett menüsor fölött.

Egyik este percek óta dekkolok a pult előtt, senki nem jön oda, a szemkontaktust nem veszik fel, majd foghegyről odavetik, hogy zárnak. Másik este jó fejek, a srác a pultban készséges és képes rá, hogy ajánljon valamit. A tészta vékony, roppan, a széle nem túl sok, a feltét jól fűszerezett, az arányok jók, a szósz éppen annyi, amennyit maradandó károsodás nélkül elvisel a tészta. Lehet, hogy elektromos kemence, de legalább működik.

Kicsit lehangoló, hogy a Bivaly névre hallgató pizzát fior di lattéval és grana padanóval készítik, kizártnak tartom, hogy tízből kilencen ne rendeljék be gondolkodás nélkül bufalára számítva. További problémám, hogy nem szeretem a jópofáskodó fantázianeveket, a Paprika János és a Tonna Hal miatt én érzem magam kellemetlenül, mégis megbocsátom, mert akárhogy is próbálok belekötni, a pizza jó volt és ez a lényeg.

IMG_2354.jpg
IMG_2355.jpg
IMG_2358.jpg
IMG_2359.jpg