Mihályi Patisserie (Vác)

Hangulat: A beltér kicsi, a terasz kellemes, egyébként meg semmi extra.

Szerviz: Készséges, barátságos, időnként kissé feledékeny.

Ár: Jóval átlag feletti.

Ár/érték: Elfogadható.

Visszamennék: Igen.

Weboldal: http://mihalyipatisserie.com/


A Mihályi Patisserie volt az ország legjobb cukrászdája 2018-ban.

Kívülről átlagos kisvárosi cukrászdának néz ki, néhány asztal kint, néhány asztal bent, egy vonzó hűtőpult, amit tilos fotózni. A személyzet barátságos és kedves, egy cukrász éppen kijön a műhelyből és az összes desszertet - láthatóan szívesen - elmagyarázza, még a hülye keresztkérdéseimmel sem tudom felidegesíteni. Mivel nem szeretem a túl édes és tömény édességeket, arra jutottunk, hogy a Vác desszert névre hallgató süteményt próbálom ki.

Nincs rajta mit ragozni, úgy tökéletes, ahogy van. Könnyű, roppan, puha, krémes, savas, hibátlan. Egy szelet után úgy éreztem, hogy most azonnal kell még egy és ez jó jel, mert meggyőződésem, hogy egy desszert amikor pont elég, akkor az már pont sok. Egy igazán jó desszert mindig hagy maga után némi vágyakozást. 

Nem sokkal később visszamentünk egy második körre, a Rákóczi túróst és a Rózsakert névre hallgató gyümölcsös-fehércsokis desszertet próbáltuk ki és bár nagyon friss és jól felépített volt mindkettő, másodjára már ugyanazt a katarzist nem sikerült elérni. A Vác desszert, azért bármikor felhajtok az M2-re…

IMG_1293.jpg
IMG_1476.jpg
IMG_1477.jpg