M. étterem (Budapest)

Hangulat: Az apró alapterületű, galériázott helyiség csomagolópapírral van kibélelve, szuperotthonos és egyedi hangulatú, nagyon szerethető.

Szerviz: Kulturált, kedves, intelligens.

Ár: Belvárosi átlag.

Ár/érték: Jó.

Visszamennék: Igen.

Weboldal: www.metterem.hu


Az M. a férjemmel az egyik törzshelyünk volt, mióta elváltunk, nem voltam. Mégis írnom kell róluk, mert megérdemlik. Minden este változik egy kicsit az étlap és ami miatt belopták magukat a szívembe, az a borjúbríz. Valószínűleg nem csak nekünk volt nagy kedvencünk, hiszen fehérboros vagy tárkonyos-tejszínes formában legtöbbször megtalálható az étlapon. Gyakran kínálnak velőt, néha egész bárányagy kerül az étlapra vörösborban posírozva, de a csontvelő is visszatérő elem. Általában van valami tengeri biszbasz, például tintahalcsáp saláta, polip, kagyló, de ettem itt már vietnámi vízicsigát is.

Ha jól értem, akkor fő vonalaiban valami francia - magyar konyha akar lenni erőteljesen kísérletező jelleggel, néha ázsiai beütéssel.

Az M. azoknak való, akik értékelik az új ízeket, a szokatlan alapanyagokat, a gátlástalan ötletelgetést és akik ezt annyira tudják élvezni, hogy szemet hunynak, ha néha valami nem úgy sikerül. Mert néha valami nem úgy sikerül. Az viszont elismerésre méltó, hogy nyitottak a kritikára és soha nem volt még kellemetlenség abból, ha valamire azt mondtam, hogy ez most nem.

Szimpatikus, jó fej társaság, nagyon szeretem őket. Foglalni mindenképp javasolt és készüljünk fel rá, hogy elég szorosan állnak az asztalok.

M1.jpg
M2.jpg