Manu + (Budapest)

Hangulat: Eldugott kis hely az udvarban, ami első közelítésre többet ígér annál, mint amit végül ad.

Szerviz: A kartonos csoport tagja, a fiúk viszont imádnivalóak.

Ár: 1500 - 2000 Ft a pizza.

Ár/érték: Közepes.

Visszamennék: Nem.

Weboldal: facebook


Ez már a sokadik nápolyi pizza Budapesten és ismételni fogom magam, de még mindig azt gondolom, hogy a pizza nem attól lesz jó, hogy kartonlapon érkezik és nincs hozzá evőeszköz, hanem attól, hogy jó az íze (például nem sótlan), nincs elázva, rendesen meg van sülve és könnyű. Nem olyan rég pizzákról beszélgettem egy magát kompetensnek tartó olasszal és arra jutottunk, hogy a pizza is valamennyire világnézeti kérdés, ráadásul millió stílus létezik és van létjogosultsága ennek az általam olyan sokat kritizált formának is. Akárhogy is van, én Nápolyban baromi jó pizzákat ettem a spanyol negyed helyiek által látogatott, eldugott kis pizzériáiban és egyik sem volt ilyen. A Pizza Manufaktura, Manu + és a Digó közül a legjobb pizza a Manufakturában volt. A Manu +-t kétszer próbáltam, de többet nem fogom a szokásos problémáim miatt: szanaszét van ázva, nincs tartása, folyik, tocsog a papíron, ráadásul nincs evőeszköz, amitől a kezemen is folyik, kellemetlen az egész. Hajtsam félbe, de úgy el van ázva, hogy még így is lekonyul a közepe, folyik ki belőle a feltét, amit a másik kezemmel próbálok visszatömködni, mindenhol ragadok, borzasztó. A képeken is jól látszik, hogy a pizza széle megég (ami egyébként nem lenne baj), a közepe viszont sápadt, alulsült. Tőlem adhatnak százezren csillagos ötöst a facebook oldalon és lehet baromi trendi dolog a Digóban és a Manuban pizzázni, én nem szeretek ázott kartonpapírról alulsült, sótlan tésztát kapargatni. Lehet, hogy ideje lenne Róma felé vennem az irányt, de ez egyszerűen nem jó. Sajnálom, mert a fiúk nagyon szimpatikusak.

IMG_2708.jpg
IMG_2710.jpg