Kővirág étterem (Köveskál)

Hangulat: Gyönyörű környéken kellemes terasz. A zárt rész is hangulatos, szép.

Szerviz: Készséges, udvarias, javarészt tájékozott.

Ár: Valamivel átlag felett.

Ár/érték: Egyszer belefér.

Visszamennék: Nem.

Weboldal: http://kovirag.hu/


A Káli-medence felkapott étterme a Kővirág, a telefonban a hölgy készséges és minden kérdésemre kapásból válaszol. A délután négy órai időpont ellenére félig van az étterem, a mentes víz kupak nélkül érkezik, leteszik az asztalra, nem töltenek.

A teljesen natúr kecskesajtkrém a kelleténél több, a tetején kovászos uborka, mustármag, kapor. A kenyér bár nem ropog, kifejezetten jó ízű, helyben készült, a sajt egy környékbeli őstermelőtől érkezik. A sajt lágy és friss, kicsit még csöpöghetett volna, de az íze rendben van. 

A cékla-meggy kombináció az ebéd legjobb húzása: a meggy erőteljes, a cékla nem tolakszik, ebben az arányban kifejezetten jól áll a meggynek. A levesbetét tejszínhab, menta, néhány virág a tetején. A tejszínhab gyanúsan bolti flakonos, de annyira jó a leves, hogy még ezt is megbocsátom.

Azt a halacska formájú borzalmat viszont nem bocsátom meg, ami a főételemen éktelenkedett. Hideg, kellemetlen, rossz állagú, lisztes ízű, felesleges. Állítólag nem tartalmaz mást, mint tejfölt és juhtúrót, erről nem vagyok meggyőződve, de igazából tök mindegy, mert mindenhogy rossz. A pörköltszósz jó ízű, de a kovászos uborka darabokat nem igazán tudtam benne értelmezni, a meleg szaftban fel-felbukkanó langyos kovászos uborka elég lehangoló. A galuska kemény, sótlan, kevés rajta a túró, a tokhal pedig bőrével készült, ami lehet, hogy valaha ropogott, de gondosan eláztatták a szószban, amitől kellemetlenül nyúlós-nyálkás lett. Kár. Ennél többet vártam a Kővirágtól, a meggyleves az egyedüli emlékezetes dobásuk, így pedig a vége egy kicsit kevés a boldogsághoz. 

IMG_1588.jpg
IMG_1589.jpg
IMG_1590.jpg