Muskátli Borozó - Hatlépcsős (Balatonfüred)

Hangulat: Kerthelyiséges balatoni borozó, fröccsözős, sörpados környezet.

Szerviz: Elég vegyes. Sokan vannak, főként fiatalok, általában nem törik össze magukat, de van egy-két nagyon készséges közöttük. 

Ár: Átlagos.

Ár/érték: Rendben.

Visszamennék: Igen.

Weboldal: facebook


Ha Balatonfüred, akkor aligha maradhat ki a Hatlépcsős legendás velős pirítósa. Ezer forintért gigantikus adag, körülbelül 35 centi hosszú, de nemcsak egy, inkább másfél szelet, nehogy valaki éhes maradjon. A higiénia kicsit kocsmai, de nem finnyáskodunk, megvan ennek is a maga bája.

A pirítós frissen készül, forrón érkezik, eddig jó. A fűszerezés kevésbé jó. Nem érzem a velőt, gyakorlatilag bármilyen húskrém lehetne, annyira elnyomja az alapanyag ízét a rengeteg bors, hagyma és paprika, ráadásul még a tetejére is raknak csípős paprikát és lilahagymát. Persze így is jól tud esni egy vízben töltött nap után, de ez a hatalmas melegszendvics ebben a formában nem ad többet, mintha otthon csináltam volna májkrémmel és rengeteg fűszerrel. Én a helyükben visszavennék a fűszerezésből és több teret adnék a velőnek, de így is elég sok a vendég.

A velős pacal főtt krumplival szintén túlságosan fűszeres, de ha a pirítós és a pacal közül kell választani, én inkább a pacalra szavaznék. A velő ebben is elveszik, érdemes a velőmentes változatot kérni, az valamivel olcsóbb és könnyebb, ízre nincs sok különbség. Mindezzel együtt a Hatlépcsős a füredi nyárnak a része, én is biztos, hogy visszamegyek még.

IMG_1552.jpg
IMG_1790.jpg