Hai Nam (Budapest)

Hangulat: Legtöbbször tömeg van, úgyhogy egy kis ázsiai nyüzsgést is kapunk az ebédhez. A higiénia is elég ázsiai, én legalábbis jobban érzem magam náluk, mióta be vagyok oltva hepatitis A ellen, főleg az előzmények ismeretében.

Szerviz: A szerviz tárgyilagos.

Ár: Egész baráti.

Ár/érték: Jó.

Visszamennék: Igen.

Weboldal: facebook


A Hai Nam vietnámi étterem széles körben híres a pho leveséről, főleg mióta Világevő is megtolta a szekerüket. Sokáig azt hittem, hogy nem szeretem a pho-t, ez nagyrészt annak köszönhető, hogy Londonban egyszer olyan rossz pho-t ettem, hogy utána évekig teljesen lemondtam róla. Aztán valahogy elkeveredtem a Hai Namba gondolván, hogy adjunk még egy esélyt ennek a divatos kis levesnek és azóta a Hai Nam elkötelezett rajongója vagyok. A bun levesük is jó, a többi étellel már kevésbé próbálkoztam és amikor igen, akkor sem nyűgöződtem le tőlük, úgyhogy szerintem maradjunk a leveseknél. Ha valakit zavar, hogy esetenként idegenekkel ültetik egy asztalhoz a túlterheltség miatt, az vagy menjen nagyon üres órákban, vagy ne menjen, mert ez a hely nem az allűrökről szól.

Érdekesség, hogy Kambodzsában minden reggelinél volt khmer tésztaleves, ami valamennyire hasonlított a pho leveshez (és viszonylag közel is voltunk a vietnámi határhoz), de akárkit kérdeztem, senki nem ismerte a pho kifejezést, egyáltalán nem értették, mit akarok ezzel, pedig nagyon kérdezgettem, még le is betűztem nekik. Ez csak azért furcsa, mert én itthonról azt hittem, hogy a pho a délkelet-ázsiai gulyás, de ez vagy nem így van, vagy én voltam a béna. Egy biztos, baromi jó dolog levest enni reggelire, kár, hogy Európában nem szokás.

hainam.jpg