Digó pizza (Budapest)

Hangulat: Tekintettel arra, hogy a Gödör lépcsőjén tanyázó kis bódéról van szó, nincs miről beszélnünk.

Szerviz: Kartonozós stílus, ahol minden nagyon finom.

Ár: Belvárosban elmegy.

Ár/érték: Elfogadható.

Visszamennék: Nem.

Weboldal: https://digopizza.hu/


Először a Gourmet Fesztiválon, másodszor egy spontán hétköznap a szokásos helyükön, a Gödör lépcsőjén próbáltam a Digót. A Fesztiválon nem voltam elájulva, a sótlan paradicsomszósszal eláztatott tészta és a túlságosan masszív szél egyáltalán nem idézte legjobb nápolyi emlékeimet, de mivel láthatóan minden rendben volt körölüttük és sokan dicsérték őket, így adtam nekik még egy esélyt.

Második nekifutásra fehér pizzát kértem extra szalámival és rukkolával. Ízre ez a feltét jobban tetszett, de a tészta most sem volt jó. Értem én, hogy fatüzeléses kemence és csaknem ötszáz fok, de a tészta nem sült meg, a papírvékony középső rész ázott, a széle tömör, nehéz és nyúlós. A jó nápolyi pizza nem ilyen. Körülbelül olyan, amilyennek a Digó a honlapján írja, de sajnos a valóságban ez inkább egy félig megsült lángosra emlékeztetett.

Szóval San Marzano paradicsom, fatüzeléses kemence, DOP alapanyagok, látszólag tökéletes feltételek ide vagy oda,  kettőből kétszer volt rossz a tészta, ez meg így túl gyenge.

IMG_1639.jpg