Csülök Csárda (Esztergom)

Hangulat: Vidéki csárda hangulat, jó értelemben.

Szerviz: Barátságos, közvetlen, családias.

Ár: Átlagos.

Ár/érték: Rendben.

Visszamennék: Igen.

Weboldal: http://www.csulokcsarda.hu/


Egy keddi kora délután Esztergomban kellett ebédelnünk és a sok felvágós, fine dining étterem után valami emberes, magyaros, kocsmai stílusú kajára vágytunk, így kerültünk – egy kis cuki bácsi javaslatára – a Csülök Csárdába.

Hangulatos, borospincét idéző beltér, az egymástól jól elkülönülő asztalok nagyok, kényelmesek. A mosdók is szépek, nincs semmi rossz érzésünk.

Egyszemélyes kakaslevest kérünk, nosztalgikus módon ütött-kopott zománcedényben érkezik és még kakashere is van benne. Ketten esszük az egyszemélyes adagot és nincs hiányérzetem, hiába, a klasszikus csárdaadag nem az, amihez szokva vagyok, pedig én közismerten sokat eszem. Főételnek egy-egy isteni, vaj puha pacalra esett a választás. Forrón érkezik, csakúgy, mint a leves. Jól fűszerezett, sűrű szaft, tejfölös ubisali, nem is lehet belekötni. Szerencsénk volt, mert pont egy jó pacalra vágytunk, de sajnos ez nem állandó eleme az étlapnak. A desszert sült túrós palacsinta, ami nem áll igazán közel a szívemhez, de ez nem az étel fogyatékossága, hanem az enyém. A palacsintát is csak felesben mertük vállalni, így is olyan jól laktunk, hogy aznap már nem is volt vacsora.

Imádom a molekuláris gasztronómiát, de azért lássuk be, hogy van romantikája a nagy tányér pacalnak egy boltíves pincehelyiségben. Aki ilyenre vágyik, annak jó választás lesz a Csülök Csárda.

csulok1.jpg
csulok.jpg
csulok2.jpg