Borimami (Gyöngyös)

Hangulat: A beltér vegyes érzelmeket kelt, de nem zavaró.

Szerviz: Tájékozott, udvarias, teljesen rendben van.

Ár: Közepes, lokációban talán valamivel átlagon felüli.

Ár/érték: Elfogadható.

Visszamennék: Nem rohanok vissza, de ha arra járnék, beugrom.

Weboldal: http://borimami.hu/


Gyöngyös mellett lett volna egy megbeszélésem, de annyira volt úriember a tárgyalópartnerem, hogy érdemi megbeszélés nélkül kisétáltam és beültem az autóba. Baromi nagy spílernek éreztem magam ettől, de hogy legyen valami értelme annak, hogy vezettem egy órát, lángelmémmel eszembe jutott, hogy Gyöngyösön van a Borimami nevű hely, amiről ugyan soha nem hallottam korábban, de a tavalyi Gourmet Fesztiválon kellemes meglepetést okozott a kakasuk. A Borimami névre nem tudok mit mondani, mint ahogy a Pizza Manufakturában sem tudom, hogy miért volt szükség a Paprika János fantázianévre, de próbáljunk meg továbblépni.

Az étterem berendezéséről nem írnék hosszan, bele tudnék kötni sok mindenbe, de inkább beszéljünk arról, hogy kifejezetten kellemes smooth jazz szólt.

Az előételem kacsamáj, ami meglepően vastag zsírréteggel érkezik, de ami ennél is szomorúbb, hogy borzasztóan sós. A májra szárított erdei gyümölcsöket morzsoltak, ami jó ötlet és szépen illett volna a májhoz, ha nem nyírja ki teljesen szegényt a só. Kár érte. A káposztapüré izgalmasan fűszerezett, ezzel valamit javít az összképen, de az igazság az, hogy ez az előétel totálisan el volt rontva. Még a kalács is elég lehangoló mind ízre, mind látványra.

A főételem fogas, torma karfiol. Tökéletesen sima és jó ízű karfiolpüré, kissé roppanósra hagyott pagoda karfiol és lepirított sárga karfiol, pisztácia, ami nagyon jó a karfiollal, a tetején kevés reszelt torma. A hal friss, jól sült és jól sózott, a bőre roppan, a húsa lágy. Szép a tálalás is. Amennyire félrement az előétel, annyira hozta vissza a játékba az éttermet a főétel. A kacsamájért ugyan kár, de a hallal tudtak olyat mutatni, ami miatt semmiképp sem húznám őket le a térképről és főleg Gyöngyös környékén nem hiszem, hogy túl nagy lenne a választék jó éttermekből.

borimami.jpg
borimami2.jpg
borimami3.jpg