Bergmann cukrászda (Balatonfüred)

Hangulat: Klasszikus cukrászda helyes kerthelyiséggel.

Szerviz: Udvarias fiatalok mindig rossz hangulatban. Néha megsajnálom őket, úgy tűnik, elég nagy a nyomás.

Ár: Lokációban átlagos.

Ár/érték: Jó.

Visszamennék: Igen.

Weboldal: http://www.bergmanncukraszda.hu/


Nem vagyok nagy sütemény rajongó, úgyhogy nehéz dolguk van velem a cukrászdáknak. A Bergmann stabilan a hazai élvonalban szerepel mindenféle toplistákon, ráadásul Anna egyszer elmagyarázta nekem, hogy a Bergmann az egyetlen hely az országban, ahol klasszikus (egyúttal idő- és energiaigényes) módszerrel készítik a francia krémes tetejét, szerintem ez mindenképp tiszteletre méltó. Ennek megfelelően a Bergmann legendás süteménye a krémes, ami valóban átlagon felüli. A tészta könnyű, friss, roppan, nincs elázva, a krém annyira zsíros, amennyire muszáj neki, de nem tömény, nem sok, nem gejl. A tejszínhab nem édes, a krémes teteje pedig hajszálvékony, karakteres karamellréteggel fedett. Eddigi tapasztalataim szerint tényleg a legjobb krémes az országban.

IMG_1595.jpg