67 étterem (Székesfehérvár)

Hangulat: Ízléses, elegáns, jó elosztású beltér, télen az ideálisnál hidegebb van, ez sokat ront az élményen.

Szerviz: Hibátlan.

Ár: Lokációban átlagon felüli.

Ár/érték: Jó.

Visszamennék: Igen.

Weboldal: http://67etterem.hu/


Székesfehérváron a legkomolyabb játékos a 67, a konyhát Volenter István vezeti. Mint megtudtam, a tulajdonos személyében változás történt, ez érkezéskor némi zavarodottsághoz vezetett, amiért később nem győzött elnézést kérni a pincér. A 67 egyébként azoknak a ritka helyeknek az egyike, ahol minden rosszindulatomat bevetve sem tudtam eddig belekötni a szervizbe, ezért tényleg megérdemlik az elismerést. Kedves, pontos, udvarias és hozzáértő kiszolgálás, a beltér hangulatos és elegáns.

A legendás rántott hús valóban kihozza a műfajból a maximumot: jól sózott és tökéletesre sült denevérhús forró, ropogós panko morzsában, a köretként kínált krumpli jó ízű, roppan, belül lágy, a saláta megfelelően üdítő hatású. Nem vagyok rántott hús rajongó, de ez hibátlan.

A tatár francia stílusú, amivel kapcsolatban vannak fenntartásaim és legyek nagyképű, de még mindig a saját tatáromat szeretem a legjobban. Pontosítok: az Onyx bivalytatárját nem tudom felülmúlni, a többit igen. A füstölt tojássárga egyébként jó ötlet. A kenyér jó ízű, helyben készült, friss, de ez legyen alap ezen a szinten. A csicsóka leves sós, füstös ízű, kicsit több a kelleténél, a betétként elsütött tojás kellemesen lágyítja. A kacsamáj jól sült, de kissé eres, emiatt nehéz elvágni és bár nagyon jól áll neki a zöldalma és a szilva, nekem kevés a sav a tányéron és ettől túl nehéz lesz a vége. A krumpli szép és finom is, de elég lett volna belőle kevesebb a gyümölcsök javára. Desszertként somlói galuskát és joghurt mousse alapú tányérdesszertet kóstoltunk, mind a kettő könnyű és ötletes, a mazsolakrémért külön dicséret.

A biztonság kedvéért hangsúlyozom még egyszer, hogy ez egy nagyon jó csapat, nagyon jó konyha és ha valaki Székesfehérváron jár, ne gondolkozzon rajta sokáig.

IMG_0158.jpg
IMG_1316.jpg
IMG_0155.jpg
IMG_0160.jpg
IMG_1318.jpg
IMG_1319.jpg